GOLF LIIGA 2019

 

golfliiga 2019 SÄÄNNÖT

Osallistumisoikeus

GOLF LIIGA 2019 KILPAILUT (WAGC ja WAGI) on kaikentasoisille mies- ja nais klubipelaajille suunnattu avoin golfkiertue. Kiertue koostuu ympäri Suomen LIIGA paikkakunnilla ja valituilla golfklubeilla järjestettävistä alkukarsintakisoista, Viikon Liigakierroksesta ja elo- syyskuun vaihteessa järjestettävästä Suomen karsintafinaalista. Golfliigan finaalien voittajat lähtevät edustamaan Suomea lokakuussa kansainvälisiin World Amateur Golfers Championship ja Invitational 2019 -finaaleihin.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 16-vuotta täyttäneet virallisen tasoituksen omistavat pelaajat.

Huomioi, että pelaajat, joilla on PASSIIVINEN TASOITUS voivat osallistua kiertueen kilpailuihin, nutta eivät voi voittaa sijoituspalkintoja. Tasoituksen voit aktivoida palauttamalla kolme (3) tasoituskelpoista tuloskorttia kotiseuraan ennen kilpailua.

karsintakilpailut

missä pelataan

Karsintakilpailujen ja Viikon Liigakierroksen järjestäjinä toimivat paikalliset golfklubit eri puolilla Suomea. Golfklubit tiedottavat Golfliigan kisoista omilla kotisivuillaan, joten eri kenttien sivuilta löydät parhaiten missä pelataan suosikkijoukkueesi karsintakisoja.

 

tasoitusryhmät ja Kisojen pelimuoto

Karsintakilpailu pelataan samanaikaisesti henkilökohtaisena kilpailuna kahdessa (2) tasoitusryhmässä ja parikilpailuna valitsemasi pelikaverin kanssa. Näin Sinulla on kaksi mahdollisuutta edetä karsintakisasta Golfliiga 2019 Suomen finaaliin. Jos Sinulla ei ole peliparia parikisaan, niin caddiemaster valitsee Sinulle peliparin ennen kisan alkua.

henkilökohtainen kilpailu

 • Tasoitukset 0 - 15,0 pelimuotona tasoituksellinen lyöntipeli, mutta myös pistebogeytulos otetaan huomioon parikisaa varten

 • Tasoitus 15,1 tai enemmän, pelimuotona on pistebogey. Pelaajat joiden HCP ylittää 25,4 osallistuvat kilpailuun tasoituksella 25,4.

 • Tasoituksesta riippumatta miehet avaavat keltaiselta tiiltä ja naiset punaiselta tiiltä

 • Mahdollisista erikoiskilpailuista järjestävät golfklubit ilmoittavat kisakutsussaan erikseen kotisivuillaan.

 • Molemmista tasoitusryhmistä 3 parasta pelaajaa saavat osallistumisoikeuden Golfliiga 2019 Suomen karsintafinaaliin.

parikisa

 • Pelimuotona pistebogey

 • Peliparin molempien pelaajien pistebogeytulokset lasketaan yhteen ja suurimman pistebogeytuloksen saanut pari voittaa parikilpailun.

 • Tasoituksesta riippumatta miehet avaavat keltaiselta tiiltä ja naiset punaiselta tiiltä

 • Mahdollisista erikoiskilpailuista järjestävät golfklubit ilmoittavat kisakutsussaan erikseen kotisivuillaan.

 • Voittajaparin pelaajat saavat osallistumisoikeuden Golfliiga 2019 Suomen karsintafinaaliin.

 • Jos parikisan voittajaparista jompikumpi tai molemmat pääsevät jo henkilökohtaisesta kisasta finaaliin, niin henkilökohtaisen kilpailun tasoitusryhmästä seuraavaksi sijoittunut pelaaja saa myös osallistumisoikeuden finaaliin.

viikon liigakierros 2019

 • Pelataan 4 viikon kilpailuna 1.- 31.7.2019

  • 1 viikko 1.-5.7.2019 / 2. viikko 8. - 12.7.2019 / 3. viikko 15. -19.7.2019 ja 4. viikko 22.-26.7 ja 29.-31.7.2019

 • Kisapäivät maanantai - perjantai

 • Pelaaja voi pelata viikon aikana useamman kuin yhden kilpailukierroksen

 • Pelimuotona on pistebogey

 • Kisaan voit ilmoittautua kilpailussa mukana olevalle klubille ja pelata oman aikataulun mukaan kisassa mukana olevilla golfkentillä. Jos pelaaja osallistuu Viikon Liigakierrokseen muualla kuin omalla klubillaan, niin hän on itse velvollinen ilmoittamaan tuloksensa oman kisassa mukana olevan klubin caddiemasterille kahden päivän sisällä, jotta pelaajan viikkotulos tulee huomioiduksi kisassa.

 • 4 viikolta kahden parhaan viikon pistebogeytulokset lasketaan pelaajan tulokseksi

 • Jokaiselta Viikon Liigakierrokseen osallistuvalta klubilta 2 parhaimman yhteistuloksen saanutta pelaajaa saa osallistumisoikeuden Golfliiga 2019 finaaliin.

ilmoittautuminen

Karsintakilpailuihin otetaan mukaan alkukarsintakentistä riippuen arviolta 80 - 120 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset alkukarsintakilpailuihin alkavat keväällä klubikohtaisesti kunkin klubin omien kisa-aikataulujen mukaan ja ilmoittautumiset tapahtuvat suoraan klubeille.

Kiertueen järjestäjällä on oikeus varata itselleen 8-12 kpl villejä kortteja karsintakilpailuihin.

Jokaiseen kilpailuun otetaan kuitenkin maksimimäärä pelaajia, jos edellä mainittuja paikkoja ei täytetä järjestäjän taholta. Vapautuvat paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä varasijoilla oleville.

lähtöajat

Kilpailujen lähtöajat julkaistaan klubikohtaisesti yleensä noin kaksi (2) päivää ennen kilpailua ja ne on nähtävillä kunkin klubin alkukarsintaklubin kotisivuilla. Halutessaan voit tiedustella lähtöaikaa myös alkukarsintaklubin caddiemasterilta ennen kilpailua.

KIlPAILUMAKSUT

Karsintakilpailujen kilpailumaksut ovat klubikohtaisia ja kilpailumaksuja voit tiedustella suoraan klubien caddiemastereilta ja ne on nähtävillä klubien kotisivuilla hyvissä ajoin ennen kilpailua.

golfliiga 2019 karsintafinaali

Suomen karsintafinaali järjestetään kaksipäiväisenä kilpailuna 31.8. - 1.9.2019 Lappeenrannassa, jossa kilpailukenttänä toimii Holiday Club Saimaa Golfin kenttä.

osallistumisoikeus golfliiga 2019 finaaliin

 • Alkukarsintakilpailujen molemmista tasoitusryhmistä 3 parasta pelaajaa

 • Alkukarsintakilpailujen parikisan voittajat

 • Viikon Liigakierroksen voittajat

 • Golfliigan järjestämien karsintakilpailujen voittajat

 • Golfliigan sponsoreiden järjestämien kilpailujen voittajat

 • Golfliigan kutsumana Villi Kortti- ja VIP pelaajat

 • Vuoden 2018 finaalin voittajat

tasoitusryhmät

Golfliiga 2019 finaalissa pelataan viidessä (5) tasoitusryhmässä

Tasoitusryhmät ovat seuraavat:

 1. HCP 0 - 5,4

 2. HCP 5,5 - 10,4

 3. HCP 10,5 - 15,4

 4. HCP 15,5 - 20,4

 5. HCP 20,5 - 25,4

Jos pelaajan tasoitus on suurempi kuin 25,4 , niin hänen pelitasoituksensa Golfliiga 2019 finaalissa on 25,4. Tarkka kisatasoitus määräytyy pelattavan kisakentän SLOPEN mukaan.

finaalin pelimuoto, kilpailut ja voittajat

 • Pelimuotona on tasoituksellinen lyöntipeli

 • Kaikki pelaajat osallistuvat Golfliiga 2019 finaaliin ensimmäisen kisapäivän oman tarkan tasoituksensa mukaiseen tasoitusryhmään.

 • Kaikki pelaajat osallistuvat

  • Henkilökohtaiseen kilpailuun omassa tasoitusryhmässä

  • Parikilpailuun yhdessä oman pelikaverinsa kanssa. Jos pelaajalla ei ole pelikaveria ennalta valittuna, niin järjestäjä ilmoittaa hänelle pelikaverin ennen ensimmäisen päivän starttia.

  • Henkilökohtaisen kilpailun tasoitusryhmien voittajat ansaitsevat osallistumisoikeuden ja ainutlaatuisen mahdollisuuden edustaa Suomea World Amateur Golfers Championship 2019 kansainvälisessä finaalissa 17. - 27.10.2019 eksoottisella maailman 3. suurimmalla saarella Borneossa (Malesia).

  • Parikilpailun voittajapari ansaitsee osallistumisoikeuden ja ainutlaatuisen mahdollisuuden edustaa Suomea World Amateur Golfers Invitational 2019 kansainvälisessä finaalissa 17. - 27.10.2019 eksoottisella maailman 3. suurimmalla saarella Borneossa (Malesia).

  • Kansainväliset finaalit pelataan nelipäiväisenä kilpailuna neljällä eri golfkentällä

   • Sutera Harbour Marina GCC

   • Sabah GCC

   • Dalit Bay GCC

   • Nexus Golf Resort Karambunai

  Finalistien matka-, majoitus, 2 kpl harjoittelukierros- ja pelikuluista vastaa kilpailujen järjestäjä WGC Finland Oy. Pelimatka on henkilökohtainen ja sitä ei voi siirtää tai vaihtaa rahaksi.

  Karsintafinaalin muista palkinnoista tiedotetaan myöhemmin, kuitenkin viimeistään kilpailupäivänä

  Huom! alle 18 -vuotiaiden pelaajien tulee matkustaa yhdessä huoltajan kanssa tai muun aikuisen seurassa kansainväliselle finaalipaikalle.

  Kilpailujen järjestäjä varaa itselleen oikeuden karsintakilpailujen ja palkintojen uudelleenjärjestelyyn. Syitä tähän voi olla mm. liian vähäinen osallistujamäärä, virhe tuloslaskennassa tai diskaus.

  Mahdolliset kilpailuissa annettavat tavarapalkinnot jaetaan kilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä. Jos palkittava pelaaja ei ole paikalla, arvotaan tavarapalkinto seuraavalle paikalla olevalle pelaajalle.

  Viralliset tulokset julkaistaan Golfliigan kotisivuilla www.golfliiga.fi kisan jälkeen.

 

Palkintojen verotus

WGC Finland Oy on velvollinen ilmoittamaan Suomen verottajalle kaikki yli 100 €:n arvoiset palkinnot.

 

Myöhästyminen

Pelaajien tulee olla lähtövalmiina annettuna aikana lyöntivuorosta riippumatta. Kilpailupäivän sujuvuuden kannalta myöhästynyt pelaaja suljetaan pois kilpailusta, jos myöhästyminen menee yli 5 min.

 

Tulokset ja epäselvät tilanteet

Tuloskortit tulee palauttaa välittömästi kierroksen jälkeen tarkistettuna ja allekirjoitettuina Caddiemasterille. Tasatilanteissa voittajaksi julistetaan pienemmän tarkan tasoituksen omistava pelaaja. Tarkkojen tasoitusten ollessa samat, voittajaksi julistetaan paremmin sisäänlyönyt pelaaja voittajaksi. Viimeisenä vaihtoehtona suoritetaan arvonta voittajan ratkaisemiseksi. Epäselvissä tilanteissa lopullisen päätöksen tekee kilpailun johtaja.

 

Apuvälineet

Etäisyysmittarin käyttö sallittu (vain etäisyyttä mittaavat). Tarkennetut ohjeet kilpailukohtaisesti kentän paikallissäännöistä.

 

Paikallissääntö

Kaikissa GolfLiiga 2018 (WAGC & WAGI) järjestämissä alkukarsinnoissa ja karsintafinaalissa noudatetaan Suomen Golfliiton pysyviä sääntöjä ja pelattavan kentän omia paikallissääntöjä.

 

GOLF LIIGA ( WAGC & WAGI) -kisan lisäsäännöt

Väyläkohtainen maksimilyöntimäärä

Kisan ja pelikokemuksen sujuvuuden takaamiseksi läpi koko kiertueen käytetään väyläkohtaista maksimilyöntimäärä lisäsääntöä. Sääntö: PAR + 5 lyöntiä, eli käytännössä, jos olet 4 yli PAR:in kyseisellä väylällä, nostat pallon ja merkkaat väylän maksimilyöntimäärän tuloskorttiin.

 

Maksimilyöntimäärät väylän PAR tuloksen mukaan

PAR 3 = 8 lyöntiä
PAR 4 = 9 lyöntiä
PAR 5 = 10 lyöntiä