GOLF LIIGA 2018 

 

PARIKILPAILUN SÄÄNNÖT

Osallistumisoikeus

GOLF LIIGA 2018 PARIKILPAILU(WAGI) on kaikentasoisille mies- ja nais klubipelaajille suunnattu avoin golfkiertue. Kiertue koostuu ympäri Suomen LIIGA paikkakunnilla ja valituilla golfklubeilla järjestettävistä alkukarsintakisoista, syksyllä järjestettävästä Suomen karsintafinaalista, sekä kansainvälisestä World Amateur Golfers Invitational 2018 -finaalista.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki 16-vuotta täyttäneet virallisen tasoituksen omistavat pelaajat.

 

Kisojen pelimuoto

Kisa pelataan pariscramblenä 1/4 tasoituksin eli kummankin pelaajan tarkka tasoitus lasketaan yhteen ja se jaetaan neljällä, mistä muodostuu kilpailuparin tarkka tasoitus. Tasoitus ei voi olla kuitenkaan suurempi kuin on jomman kumman pelaajan oma tarkka tasoitus. Tälläisessä tilanteessa pelaajaparin tasoitus määräytyy tuon alhaisemman tarkan tasoituksen mukaan. Kullakin kentällä kilpailutasoitus määräytyy kentän slopen mukaisesti. (Täysi Slope)

 

Tasoituksista

Pelaajat joiden HCP ylittää 25.4 osallistuvat kisoihin ja pelaavat tasoituksella 25.4 (Suurin sallittu HCP 36.0). Täältä löydät ryhmien tarkat rajat ja poikkeusmenettelyt.

Tasoituksesta riippumatta miehet avaavat keltaiselta tiiltä ja naiset punaiselta tiiltä.

 

Ilmoittautuminen

Alkukarsintakilpailuihin otetaan mukaan alkukarsintakentästä riippuen arviolta 40 - 60 joukkuetta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset alkukarsintakilpailuihin alkaa 26.2.2018 alkaen ja ilmoittautumiset tapahtuvat suoraan klubeille tai kotisivuillamme osoitteessa: https://www.golfliiga.fi/ilmoittaudu-parikisa/

Kiertueen järjestäjällä on mahdollisuus varata max. 10 villiä korttia per kilpailu. Jokaiseen kilpailuun otetaan kuitenkin maksimimäärä pelaajia, jos edellämainittuja paikkoja ei täytetä järjestäjän taholta. Vapautuvat paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä varasijoilla oleville.

 

Lähtöajat

Kilpailujen lähtöajat julistetaan 2 päivää ennen kilpailua ja ne on nähtävillä kunkin alkukarsintaklubin kotisivuiila. Halutessaan pelaaja voi tiedustella näitä myös alkukarsintaklubin Caddiemasterilta ennen kilpailua.

 

Kilpailumaksut

Osallistumismaksu on parikilpailussa 65,00 €

WAGC Hole In One 2018 Vakuutuksen omaavat ja hankkineet pelaajat saavat 5,00 euron alennuksen hinnoista.

HUOM! Pickala Golf ja Linna GOLF tapahtumien osallistumismaksut: parikilpailussa 68,00/hlö ja yksilökilpailussa 58,00/hlö. HIO-alenukset voimassa myös näissä tapahtumissa.

Osallistumismaksu pitää sisällään kilpailumaksun ja goodie bagin jokaisella kisaklubilla sekä arvottavat tavarapalkinnot kilpailun jälkeen.

 

Finaaliin pääsy ja muut palkinnot

Jokaisesta alkukarsintakilpailusta kilpailun 3 parasta paria saavat osallistumisoikeuden Suomen karsintafinaaliin, joka järjestetään kaksipäiväisenä kilpailuna samanaikaisesti Championship kilpailun kanssa Holiday Club Saimaa Golfin ja Viipurin Golfin kentillä Lappeenrannassa 1.9 ja 2.9.2018.

Mahdolliset erikoiskilpailuina on lähimmäs lippua ja pisin/tarkkuus draivikilpailut sekä mahdollisesti muita yhteistyökumppaneiden erikoisväyliä 1-2kpl kaikissa kilpailuissa.

Suomen karsintafinaalin  voittajapari saa osallistumisoikeuden ja ainutlaatuisen mahdollisuuden edustaa Suomea kansainvälisessä finaalissa 20. – 28.10.2018 Malesian Johor Bahrussa. Finalistien matka-, majoitus-, harjoittelukierros- ja pelikuluista vastaa kilpailun järjestäjä WGC Finland Oy.

Pelimatka on henkilökohtainen ja sitä ei voi siirtää tai vaihtaa rahaksi. Karsintafinaalin muista palkinnoista tiedotetaan myöhemmin, kuitenkin viimeistään kilpailupäivänä.

(Huom alle 18-vuotiaiden pelaajien tulee matkustaa yhdessä huoltajansa tai muun aikuisen seurassa kansainväliselle finaalipaikalle)

Tavarapalkinnot jaetaan kilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä. Jos palkittava pelaaja ei ole paikalla, arvotaan tavarapalkinto seuraavalle paikalla olevalle pelaajalle.

Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden karsintakilpailujen ja palkintojen uudelleenjärjestelyyn. Syitä tähän voi olla mm. liian vähäinen osallistujamäärä, virhe tuloslaskennassa tai diskaus.

Viralliset tulokset julkaistaan WGC Finland:in kotisivuilla www.golfliiga.fi  kisan jälkeen.

 

Palkintojen verotus

WGC Finland Oy on velvollinen ilmoittamaan Suomen verottajalle kaikki yli 100 €:n arvoiset palkinnot.

 

Myöhästyminen

Pelaajien tulee olla lähtövalmiina annettuna aikana lyöntivuorosta riippumatta. Kilpailupäivän sujuvuuden kannalta myöhästynyt pelaaja suljetaan pois kilpailusta, jos myöhästyminen menee yli 5 min.

 

Tulokset ja epäselvät tilanteet

Tuloskortit tulee palauttaa välittömästi kierroksen jälkeen tarkistettuna ja allekirjoitettuina Caddiemasterille. Tasatilanteissa voittajaksi julistetaan pienemmän tarkan tasoituksen omistava pelaaja. Tarkkojen tasoitusten ollessa samat, voittajaksi julistetaan paremmin sisäänlyönyt pelaaja voittajaksi. Viimeisenä vaihtoehtona suoritetaan arvonta voittajan ratkaisemiseksi. Epäselvissä tilanteissa lopullisen päätöksen tekee kilpailun johtaja.

 

Apuvälineet

Etäisyysmittarin käyttö sallittu (vain etäisyyttä mittaavat). Tarkennetut ohjeet kilpailukohtaisesti kentän paikallissäännöistä.

 

Paikallissääntö

Kaikissa GolfLiiga 2018 (WAGC & WAGI) järjestämissä alkukarsinnoissa ja karsintafinaalissa noudatetaan Suomen Golfliiton pysyviä sääntöjä ja pelattavan kentän omia paikallissääntöjä.

 

GOLF LIIGA ( WAGC & WAGI) -kisan lisäsäännöt

Väyläkohtainen maksimilyöntimäärä

Kisan ja pelikokemuksen sujuvuuden takaamiseksi läpi koko kiertueen käytetään väyläkohtaista maksimilyöntimäärä lisäsääntöä. Sääntö: PAR + 5 lyöntiä, eli käytännössä, jos olet 4 yli PAR:in kyseisellä väylällä, nostat pallon ja merkkaat väylän maksimilyöntimäärän tuloskorttiin.

 

Maksimilyöntimäärät väylän PAR tuloksen mukaan

PAR 3 = 8 lyöntiä
PAR 4 = 9 lyöntiä
PAR 5 = 10 lyöntiä