WAGC SRIXON TOUR 2022 FINAALIKENTÄT - VIERUMÄKI GOLF CLASSIC JA COOKE

Tämän kauden 2022 WAGC SRIXON TOURIN 36 reiän finaalikenttinä toimivat Vierumäki Golfin upeat kentät Classic ja Cooke. Finaali pelataan kaksipäiväisenä kilpailuna 17.-18.9.2022 ja päivän päätteeksi viiden eri tasoitusryhmän voittajat lähtevät sitten edustamaan TEAM FINLAND 2022 joukkueen jäseninä Suomea kansainväliseen WAGC 2022 kansainväliseen finaaliin marraskuussa Malesian Kuala Lumpuriin.

Onko Classic Course ja Cooke tuttuja Sinulle ? - oheisena Sinulle hiukan esimakua niistä…

 

Classic Course

Classic on asemansa ansainnut

Vuonna 1988 rakennettu Vierumäen Classic-kenttä on antanut ensimmäisen golfelämyksen tuhansille golfharrastajille. Classic-kentän on alunperin suunnitellut ruotsalainen Jan Sederholm. Classic-kenttä on rakennettu hiekkapohjaiseen mäntymetsään. Kaunis ja haastava kenttä kuivuu keväisin poikkeuksellisen nopeasti pelikuntoon tarjoten usein jopa seitsemän kuukauden mittaisen pelikauden.

Vuosina 2014-2018 kentällä toteutettiin mittava perusparannusprojekti, josta voit lukea lisää täältä. Perusparannuksen suunnitelmasta vastasi brittiläinen Martin Ebert Mackenzie & Ebert -toimistosta. Suunnitelmassa golfkenttä on ruodittu tarkkaan läpi – lähes yksittäisen puun sijainnin huomioiden.

Kenttä vaatii lyönneiltä tarkkuutta ja suunnitelmallisuutta. Pisin mahdollinen draivi ei takaa parasta mahdollista lopputulosta. Jo pidemmälle ehtineet pelaajat voivat ottaa kentällä tietoisia riskejä, mutta kierroksen voi myös perustaa millimetrin tarkkoihin lähestymislyönteihin.

Classic-kentän taukokahvilana toimii 7 Minutes Break Bar.

Kenttäennätys – 14.8.2020
71 lyöntiä, Veikka Viskari

 

Cooke Course

Championship-tason kenttä

Vuonna 2006 avattu Cooke-kenttä on championship-tason kenttä. Kentän pääsuunnittelija Graham Cooken periaatteena on ollut, että golfin pelaamisen ilo tulee olla yhtäläinen kaikille pelaajille pelaajan taitotasosta riippumatta. Cooken suunnittelemat championship-kentät haastavat yhtä lailla niin huippupelaajat kuin tavalliset golfin harrastajat.

Tiiausalueet ovat suunniteltu siten, että väylistä voivat nauttia niin aloittelijat kuin ammattilaisetkin. Haasteita väylille on helppo lisätä.

Cooke -kentän peliväyliä voidaan luonnehtia väljiksi. Väljyys voi tuoda jopa liiallista turvallisuuden tuntua, sillä väylistä löytyy muotoiltuja ääriviivoja sekä hienoisia kumpuja ja syvennyksiä. Haastetta viheriöille tuloon luovat oivallisesti sijoitetut hiekkaesteet. Kentällä sijaitsevat hiekkaiset PIT-alueet ovat alueen erityispiirteitä ja ne ovat hieno vastakohta huolitelluille viheriöille ja peliväylille. Viheriöt ovat loivasti kumpuilevia ja niillä on paljon lippujen sijoittelumahdollisuuksia.

Cooke-kentän taukokahvilana toimii 9 Minutes Break Bar.

Kenttäennätys – 1.8.2019
Darius Van Driel, 63 lyöntiä

Olli Palkamo